Voor 2016 staat de migrantenvoorstelling Hoes en Heerd gepland, een volledig Groningstalige voorstelling met een buitenlands jasje. Tijdens deze voorstelling staat de verhouding tussen de migrant de honkvaste Groninger centraal. Zowel in het verleden als in het heden en toekomst.

Hoes en Heerd is een cabereteske muziektheatervoorstelling uitgevoerd door twee Groningstalige spelers (Marieke Klooster en Roger Goudsmit). De scènes worden ondersteund door Groningtalige liedjes die op Arabische, Afrikaanse, Balkan en Latijns-Amerikaanse wereldmuziek zijn gezet.

De spelers en muzikanten-groep bestaat uit enerzijds autochtone Groningers en anderzijds deelnemers met een migrantenverleden. Zo is de muziekgroep divers: afkomstig uit Nederland, Letland, Duitsland, de Molukken en Noord-Afrika.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de realisatie van deze voorstelling.

We houden jullie op de hoogte!

Leave Comment

clear formSubmit