Op Drift

Premiere OP DRIFT zondag 22 oktober 2017.

Aanvang: 14.30 en 20.30.  Grand Theatre Groningen.

Kaartverkoop: www.grandtheatre.nl

Tourneestart: vanaf januari 2018. Info volgt.

OP DRIFT wordt de tiende voorstelling van Peerd. En dat komt mooi uit want Stichting Peerd bestaat in 2018 tien jaar (opgericht in 2008 door Ron Glasbeek en Theo de Groot)

Tien jaar Stichting Peerd: tien jaar regiotheater met beide benen in de klei. Theater over hedendaags Groningen. Dwars, nuchter, origineel en met een frisse blik op Groningen.

OP DRIFT: docutheater over 30.000 jaar Groninger migratie. Met OP DRIFT neemt artistiek leider Theo de Groot u mee langs de Groninger migratie geschiedenis van de afgelopen 30.000 jaar. Theo geeft u een inkijk in wie hierheen kwamen en wie Groningen achter zich liet.

‘In 2018 is het alweer 60 jaar geleden dat wij zijn vertrokken van Nederland naar Michigan. Het is hier zo’n grote zoot. Ik wou dat wij nooit gegaan waren.

Ria-Bush Klooster (tante van Theo de Groot)’

In 2018 en 2019 draaft Peerd met ‘Alie ien Wonderlaand’ verder deur Pronkjewail ien Golden Raand.

OP DRIFT

Tekst, spel en research: Theo de Groot

Muziek: Arnold Veeman

Eindregie: IngeJan Lighthart Schenk

Research en Advies: Prof. Dr. Maarten Duyvendak

Producent: Miranda Laanstra

PR/publiciteit: Marija Katic

Ontwerp: Esther Fledderman

OP DRIFT wordt gemaakt i.s.m het Grand Theatre, de Verhalen van Groningen en het Huis van de Groninger Cultuur.

OP DRIFT wordt mogelijk genaakt door o.a: het Huis van de Groninger Cultuur. Het Scholten Kamminga Fonds

Leave Comment

clear formSubmit